Cookie Statement

Takeaway.com maakt op zijn websites en applicaties gebruik van cookies, trackers, scripts en social media buttons (hierna samen: Technologieën) die ons helpen een betere, snellere en veiligere ervaring te bieden. Ook via derden die door Takeaway.com zijn ingeschakeld worden deze Technologieën geplaatst. Uiteraard nemen wij uw privacy met betrekking tot deze Technologieën erg serieus. Voor meer informatie over de manier waarop wij met uw gegevens omgaan verwijzen wij u graag naar onze privacy statement. Wij willen u door middel van dit cookie statement graag uitleggen wat de door ons gebruikte Technologieën zijn en waarom wij deze gebruiken. Mocht u toch nog vragen hebben over ons gebruik van Technologieën of over uw privacy met betrekking tot de Technologieën dan kunt u contact opnemen via privacy-concerns@takeaway.com.

Cookies in- of uitschakelen en cookies verwijderen

Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met het Gepersonaliseerde Cookiepakket. U kunt uw toestemming intrekken en in plaats hiervan voor het Essentiële Cookiepakket kiezen.

Takeaway.com en aangesloten externe partijen tonen u gepersonaliseerde advertenties, die naar onze mening relevant zijn voor jou. Onze website werkt zoals u zou verwachten. We gebruiken functionele cookies, zoals het opslaan van wat er in uw winkelmandje zat bij een specifiek restaurant. We gebruiken analytische cookies om te zien hoe we de website kunnen verbeteren.
Takeaway.com en aangesloten externe partijen kunnen u advertenties tonen. Deze zullen echter niet gebaseerd zijn op uw interesses of productvoorkeuren. Onze website werkt zoals u zou verwachten. Hiervoor gebruiken we functionele cookies, bijvoorbeeld om op te slaan wat er bij een bepaald restaurant in uw winkelmandje zat. We gebruiken analytische cookies om te zien hoe we de website kunnen verbeteren.

Welke Technologieën gebruiken wij?

Zoals hierboven reeds genoemd maken wij gebruik van verschillende Technologieën voor het verzamelen van gegevens. Zo maken wij gebruik van scripts, trackers en cookies. Hieronder zullen de gebruikte Technologieën aan u uitgelegd worden.

1. Wat is een script?

Een script is een stukje programmacode dat wordt gebruikt om onze website goed te laten functioneren en interactief te maken. Deze code kan worden uitgevoerd op onze server of op uw apparatuur.

2. Wat is een tracker?

Een tracker is een klein, onzichtbaar stukje tekst of afbeelding op onze website dat gebruikt wordt om het verkeer op onze website in kaart te brengen. Om het verkeer in kaart te brengen gebruiken wij meerdere trackers die elk verschillende gegevens van u opslaan. Wij kunnen ook derde partijen trackers op onze website laten plaatsen om het verkeer op onze website voor ons te monitoren.

3. Wat zijn cookies?

Een cookie is een eenvoudig klein tekstbestand dat met pagina’s van onze website wordt meegestuurd en door u webbrowser op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. Sommige cookies helpen slechts bij één website bezoek de link te leggen tussen uw activiteiten op onze website. Andere cookies blijven bewaart op de harde schijf van uw computer en worden op het moment dat u onze website opnieuw bezoekt teruggestuurd naar onze servers of die van derde partij die de cookie voor ons heeft geplaatst.

4. Wat zijn social media buttons?

Naast cookies maken onze websites ook gebruik van social media buttons. Deze buttons zijn opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (‘liken’) of delen (‘tweeten’) op sociale netwerken als Facebook, Twitter, Google+ en Youtube. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook, Twitter, Google + en Youtube zelf afkomstig zijn.

Waarom maken wij gebruik van deze Technologieën?

Wij plaatsen cookies, trackers en scripts met verschillende doeleinden namelijk: functionele-, analytische- en marketingdoeleinden. Hieronder vind u een overzicht van de verschillende doeleinden voor het gebruik de Technologieën. Voor een specifiek overzicht van alle door ons gebruikte Technologieën, de bijbehorende doeleinden en specifieke functies van de Technologieën verwijzen wij u graag naar onze Technologieën lijst. Deze lijst wordt door ons met regelmaat aangepast om u een zo accuraat mogelijk overzicht te verschaffen van de door ons gebruikte Technologieën.

1. Functionele doeleinden

Wij maken gebruik van verschillende Technologieën om er voor te zorgen dat onze website goed fungeert en gemakkelijk te gebruiken is. Voor dit doeleinde worden scripts en cookies gebruikt. Scripts zorgen er voor dat de website interactief is en dat zodra jij ergens op klikt er ook daadwerkelijk wat gebeurd. Cookies worden gebruikt om functies zoals het winkelmandje mogelijk te maken. Zonder cookies zou het winkelmandje de door jou geselecteerde producten niet kunnen onthouden. Ook het onthouden van uw adres is een functie die zonder cookies niet zou werken. Sommige van de Technologieën die gebruikt worden voor functionele doeleinden zijn zo essentieel voor de werking van onze website dat deze niet uit te schakelen zijn. Deze Technologieën zullen niet langer dan een aantal uur na u websitebezoek bewaard worden.

2. Analytische doeleinden

Wij analyseren, door middel van cookies en trackers, uw gedrag op onze website om onze website te kunnen verbeteren en aan te passen aan uw wensen. Wij hopen op deze manier onze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Wij houden bijvoorbeeld bij welke pagina’s het meest bezocht worden en op welke wijze jij op onze website navigeert.

3. Marketing doeleinden

Wij hopen uiteraard dat jij onze website zo vaak mogelijk gebruikt en maken daarom gebruik van cookies en trackers om te adverteren. Door middel van cookies kunnen wij voor jou interessante aanbiedingen en/of kortingen aanbieden. Voor dit doeleinde analyseren wij onder andere hoe vaak u onze website gebruikt en welke producten u interessant vindt. Zo kunnen wij ons aanbod en advertenties beter op uw wensen aanpassen. Een ander marketingdoel waarvoor wij trackers gebruiken is het controleren of u van een website komt van een van onze adverteerders. Dit is noodzakelijk omdat wij onze adverteerders moeten betalen voor de klanten die via hun platform onze website bezoeken (of een bestelling op ons platform plaatsen).

Beveiliging van uw gegevens door ons en door derden

1. Beveiliging van uw gegevens door Takeaway.com

Takeaway.com neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat uw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op via: privacy-concerns@takeaway.com.

2. Technologieën van derden

Wij maken zoals eerder benoemd gebruik van Technologieën van derden. Deze derden helpen ons bij het bereiken van de omschreven doeleinden. Wij staan derden niet toe uw gegevens te gebruiken voor hun eigen doeleinden of doeleinden die niet overeenkomen met onze doeleinden zoals omschreven in deze verklaring. Met derden die in onze opdracht Technologieën plaatsen op onze website sluiten wij verwerkersovereenkomsten om eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens te waarborgen. Wij blijven verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens in opdracht van Takeaway.com.

Wat zijn uw rechten?

1. In- en uitschakelen van cookies en het verwijderen van cookies

U kunt u voorkeuren met betrekking tot de Technologieën (op internet vaak alleen cookies genoemd) altijd aanpassen. Ook is het mogelijk reeds geplaatste cookies (dit is de enige Technologie die data op uw apparaat opslaat) te verwijderen. Door het uitschakelen van de Technologieën is het mogelijk dat onderdelen van onze website niet langer zullen werken. Essentiële Technologieën voor de werking van de website (waaronder enkele scripts en cookies) kunnen niet gedeactiveerd worden. Door op een van onderstaande links te klikken vind u hoe u per browser u instellingen kunt veranderen en eventueel uw cookies kunt verwijderen:

Chrome

Firefox

Internet Explorer

Edge

Safari (iOS)

Safari (macOS)

2. Recht op inzage, correctie of verwijdering van uw gegevens

U hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van uw gegevens (zie voor meer informatie ons privacy statement. Om misbruik te voorkomen kunnen wij u bij een dergelijk verzoek vragen om u adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dient u een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. U kunt deze terug vinden in de instellingen van u browser. Voor verzoeken kunt u contact met ons opnemen via privacy-concerns@takeaway.com. Takeaway.com zal zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken, op uw verzoek reageren.

3. Tips, vragen en klachten

Voor meer informatie omtrent ons privacybeleid en de verwerking van uw persoonsgegevens verwijzen wij u graag naar onze privacy statement. Als u vragen of klachten hebt met betrekking tot ons cookiebeleid dan staan wij u graag te woord. Daarnaast horen wij het graag als u tips of suggesties hebt ter verbetering van ons cookiebeleid. U kunt contact met ons opnemen via: privacy-concerns@takeaway.com.

4. Autoriteit persoonsgegevens

Op grond van de General Data Protection Regulation (GDPR) hebt u naast het de mogelijkheid uw klacht bij ons in te dienen, het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen de verwerking van uw persoonsgegevens. U kunt hierover contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Adres hoofdvestiging:

Oosterdoksstraat 80

NL-1011 DK Amsterdam

E-Mail: privacy-concerns@takeaway.com

Tel.: +31 (0)53 4805866

Fax: +31 (0)53 4805861

Contactgegevens functionaris gegevensbescherming

Takeaway.com Functionaris gegevensbescherming/ Privacy Council - Takeaway.com

z.Hd. Daniël Bos & Sophie Versteege

Oosterdoksstraat 80

NL-1011 DK Amsterdam

privacy-concerns@takeaway.com

Dit Cookie statement kan worden aangepast en is voor het laatst aangepast op 08/02/2018.